Blog

Google Website Translator Gadget

Chat




Zack dE gReAt

mE aNd mY LiFe

[READ]|[LEARN]|[SPREAD]|
zackhashim. Powered by Blogger.

Follow by Email

Followers

My FB Fanpages

Contest

cLick..cLick..

3 Years ++ And Countings...

Friday, December 10, 2010 - - 1 Comments

Since saya dh jadi Counselor xbertauliah, mari saya sharekan apa yang patut dibuat kalau nk lupakan org yg PERNAH korg sayang :) Ini apa yang saya buat sendiri untuk lupakan kenangan yang xberapa silam, suatu ketika dulu :D

(*-*) First
- Beberapa saat yang lalu anda baru mendengar perkataan clash! adalah wajar anda berasa sedih! Sila la menangisi perpisahan itu dgn semahu mahunya.. Ingat! Hari ni je korg menangis, lpas nie.. tidak akan ada lagi AIRMATA untuk si dia!

(*-*) Second
- Jangan nk jd HERO sgt la kan.. nak simpan kesedihan tu sorg2.. Carilah seseorang yang boleh wat korg kembali tenang! Sejujur habis korg bercerita, smpai tiada apa pun yg termiss :) Peduli ape kalau korg rasa bnde tu akan buat korg termalu sendiri! Janji korg puas hati :D

(*-*) Third
- Tolong delete EVERYTHING about him/her! especially picture korg berdua..  apa2 lagi yg berkaitan dgn dia! Kalau still ade bende2 mcm nie, agak ssh untuk korg lupakan.. Tapi, if still rasa nk berkwn balik after break, xyah la smpi delete FB or No phone.. ckup sekadar hilangkn segala kenangan yg dihasilkan melalui gambar :) Nanti, kalau nk contact balik cm mane? Malu kot if nk add balik! :DD 

(*-*) Fourth
- Adalah sesuatu yang normal kalau korg tiba2 teringat, terindu, or terkenang && saya tau, mesti ade diantara korg akan stalker social network die! saya akui, saya sendiri buat bnde nie! from now, STOP stalk! Dari korg stalk page die setiap kali korg online, baik korg berchatting ngan org yg baru korg knal kt FB! Serius!! nanti hati sndiri jgak yg sakit kn :)

(*-*) Fifth
- Bila dh xde BF/GF.. sedikit sebanyak korg akan rasa LONELY kan? Dari korg duk melayan lagu yg touching habis, baik la korg bzkn diri korg dgn aktiviti2 yg xmembosankan.. Shopping, Movie, Bowling, Karaoke.. Bila masa korg dh terisi dgn aktivi2 cmni, kuranglah skit ingatan korg kt si dia :))

(*-*) Sixth
- Finally, belajar la untuk menerima kenyataan yg cinta korg terputus ditengah jalan.. berhentilah menyalahkan si dia sebagai punca cinta korg menemui noktah! Walau apa pun yg berlaku.. si dia pernah menbahagiakan hidup korg.. Selama mana korg nk hidup dibwah bayang2 si dia? Sudah2 la tu.. Jgn mengharap pada sesuatu yg xpasti.. MOVE ON, plz! :) Sometimes, org yg kita syg separuh mati xsemestinya milik kita.. mungkin itu bkn jodoh kita :) jadikan semua ini sebagai 1 pengajaran yg akan mematangkan kita :)

THE END =)