Blog

Google Website Translator Gadget

Chat




Zack dE gReAt

mE aNd mY LiFe

[READ]|[LEARN]|[SPREAD]|
zackhashim. Powered by Blogger.

Follow by Email

Followers

My FB Fanpages

Contest

cLick..cLick..

Maafkan Adik,Abah.

Friday, February 6, 2009 - - 0 Comments

Babak Sembilan

.. “Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu mahu
engkau hadir dalam diri ini
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu…..”
Aisehmen..mne apis ni..ak nk gune moto..si liz ni da 4 kali miskol2 ak..xpe r..call je la..
Tgn ak mendail no liz..tut..tut..tutt..tut..
“hello” suara yg biase ak dengar keluar dari corong telepon..
“hello..cik liz ad?”
“xder,,di g mne nth..haha..pe r z ni..liz r ni..”
“hehe..mne z tau..igt ad tukang angkat phone utk liz..kt mne 2”
“kt umah lg..jd x g libry??”
“z tgh tgu apis td..die gne moto..t da nk grak z msj k..buleh??”
“ok..t pape bagitau k..”
“bukan tahu je z bagi..tempe..tauge..sume z bg…haha..k..bye..”
“mlawak plak die..ok..bye..”
…kelibat apis masih xkelihatan lg..jam menunjukkan pukul 8.45pm..hurm..ape yg patut aku buat!!!...setelah puas mundar-mandir di tepi katil,ak segera mencapai henpon..aku mencari no liz..untuk membatalkan rancangan…hope die paham..tiba-tiba..ak terdengar bunyi moto apis..ak lantas kluar..ku lihat dibelakangnya ad sharom,awe ngan sharkz..
“wei z..lepak sea side jom..”
“a’ah r..xkan nk teperap je..study study gak..enjoy enjoy gak r..kang xpasal2 presure da xsempat member ak amik degree..haha..”
“ea..die amik gak r..tp kt tanjung..haha..”
“hospital tanjung rambutan!!..”sharom ngn shark menyahut serentak..
“da..da..jgn mlawak r..ea..anto ak g libry jap..ad hal r..”
“alamak..ulat buku ni ad hal ngn gurl gold i2ari r..”
“ea z..ko ad ape2 ke ngn die..yg lame da lupe ke???hehe..”
“syukur kawan ak da dapat bukak pintu ati die..”
“da jadi mat bunge balik!!!hahaha…”
“ea..da..da..jgn nk knekan ak..bley anto ke tak ni??”
“boleh bisa diatur sih…”
“tgu sat ea..ak pakai bju ngn amik buku jap..”
“cpat skit..lambat kteorg tinggal..hahaha..”
Ak segere mncapai baju dan fail yg ad atas katil ak..ak mengepit fail dan meletakkan baju di bahu ku..di tgnku ad 2 anak kunci rumah..ak trus mengunci dan turun…smbil ak menuruni anaktangga..ak menyarunkan baju..ak menggigit fail supaya ia tak jatuh..
“ok..jom grak..”
“LETS GO BABY!!!!!.....”
Wwwrrrrreeeeennnnnngggggggggg……
Apis trus membuat aksi wheeeliee…hurm..gembira sgt mamat ni..hurm..xpe r..asalkan die sedar pe yg di buat..
“k…rm2..da smpai..”
“hek eleh..berkire..”
“bukan lah..nk pnjam RM2 isi minyak..hehe..”
“nh..t amik ak balik tau..xkn nk menapak plak..”
“yela..yela…t roger ak..daaaaa sayang..hehe…”
Ak mendail no liz..
“..hello..semekom..liz kt mane..”
“liz kt libry..tgh pulang buku kt kaunter..liz tgu z kt bay sastera k..bye..”
Aik..cepat minah ni ltak phone..aduh..sini libry..mne bleh gne phone..bengong gak ak ni…ak lantas menepuk dahiku setelah menyedari akan kesilapan tersebut…-*
“hi…sorg je..” ak menegur liz dr blakng sebaik melihat die tekun membaca.
“eh..z..sori xprasan..”
“hehe..bace buku pe??xde test ke mgu ni…”
“ad…hehe..ni nk release skit….da blank r..hehe..”
“haha…biase r 2…study…liz amik medic mmg minat ke or ad org pakse??
“mesti lah minat…liz nk tolon mak liz…n sume org sakit kt Malaysia ni..’
“Malaysia je ke…”
“cukup la Malaysia…nanti klo liz g jauh2 sape nk jge mak liz…hehe…”
“z ad…’
“z nk wt pe…bkn mak liz knal pun…”
Xknal r liz kne knal kan..haha…errr….umu liz actually bape???”
“liz bru nk msuk 23…nape??”
“xde pape..uik..mudenye…langkah dari matrik ke form6??”
“matrik…hehe….alhamdulilah la…rezki…z tye liz,umo z plak bape…”
“da tue da…da 25 da…”
“ooo…kire abg r ni ea…”
“jgn pgil abg r…x suke…hehe..”
“hurm…z…liz nk tye satu bleh…”
‘buleh…sepuluh pn buleh…”
“ish..men2 r…serius ni…”
“yela…yela…ape die…tye r??”
“hurmmmm…jgn marah liz ea…hurm…z penah becinta??”
“igtkan nk tye soklan pe td…history ke…physis ke…hurmmm…penah…skali…nape???”
“buleh cite kat liz?”
“hurm…”
“xpe r klo z keberatan…liz mntk maaf…”
“ea…xpe…xpe…nk amik feel je…hehe…hurm…actually…z penah couple ngn budak perak…satu negeri ngan liz…hehe…tp…die dok tapah…kt tapah road…z penah bgtau ad kwn kt situ kn…hehe…hurm…kteorg couple lme jgak r…ad dalam 2 taun stengah…nk dkat2 li plak break….tp mase 2 kteorg kwn lg…cme skrg je da full lost contek…die pn dan xgune no lame die…z penah anto surat…tp…never reply…lebih 2 month gak z suffer…makan x…minom x…nsib bik ad kwn2…apis…sharom…awe…sharkz…mak cik ros…hurm…die byak bg z dorongan…”
“buleh liz tau punce…”
“entahlah liz…z dapat tau yang family z xsuke die…n father z sendri yg bgtau kt die…I mean..my father call her and spoke with her..mse 2 mmg da sakit ati sgt2 da….tp…sabo je r…n..selang bape mgu lpas tu..die ajak clash care aman..mksud z,,,tanpa ad pergaduhan..we r still fren…deep in my heart…she was the one…hurm..thats all..so..liz plak..”
“Hehe..not yet..liz lbih utamakan study…so..xde mase nk piker sume tu..”
“lor..biz td tye..”
“sje..”
“ea..liz da pkul 9.40..balik jom…liz naik ape??”
“liz cam biaselah..tumpang kwn..”
“aiseh..z lpe..z xbawak moto r…”
“xpe r..liz nik kwn liz je..hehe..”
“ooo..ok..sori ea..”
.. “Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu mahu
engkau hadir dalam diri ini
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu…..”
“oppsss…excuse me…ha..hello…hurm ade ape call??”
“xde pape…ko ktmne??cuti ni balik x??ak rindu nk gado2 ngan ko lg…haha…ak dpt cuti smggu…hehe..jgn jelez..”
“xtau lg…mybe study week ak xbalik nape??xjelez r…ko g r balik…ak klo bleh elakkan balik umah awal2…bukan ad ape pun…busan r wei…wei ak kt libry ni…t ko kola k blik…”
‘aik…sejak bile plak ak ad adik yg suke g libry..ko kt libry ke kt cc men itenet hah??”
“kt libry r…ak study ngn kwn ak…’
“kawan??laki ke pompuan??..”
“pompuan la..sibuk je la ko ni..”
“ooowww…ko curang ea…ak bgtau awek ko yg 3G 2…”
‘bising r ko…da…da…k bye…assalamualaikom”
..”saper 2??”
‘opss…sori my sis…’
“oh…z balik nik pe??”
“jp nk tepon apis jp…”
Ak segere mendail no apis…
..tot…tot…tot…tot…
“hello…ha z apehal??”
“ko ktne??amik ak kt libry..”
“aiseh…ak kt k-box lg r…”
“ooo…ok..ok…ak balik sendri…”
“sori z…ak blik lewat malm ni…”
“xpe…xpe…k…jage diri bik2…”
“ok…bye,…”
…”aisey…jalan kaki lah nmpknye…hurm…k r liz…z blik dulu…’
“ea…kjap r..liz ikot…kite jln same2 nk??”
“biz kwn liz?””
“tu…tgh lyn boifren die…biar lah die…t liz bg msj kt die…kjap tau..”
Liz mencari henpon ny d dlm beg tgn pinknya…hurm…ku amati wajahnya…xtumpah mcm wajah sue…tp..mungkin pelanduk kot…
“z?...r u ok..z tgok ape kt liz?…liz pkai bju terbalik ke??”
‘eh…xde r…xde pape…jom grak…dab g msj??”
“dah..”
“hurm…liz mmg asal perak ke??” ak memulakan sesi soal jawbku ngn liz…
“a’ah…my mum org asl perak…bota kanan…but my late dad asal KL…z?”
‘hurm..z xpasti asal usul mak z..tp…sedare mare belah father z…sume anak jati muor…sume keturunan jawe…hehe…cume z je jd jawe murtad..haha..”
“ooo…z xpandai ckp jawa lah ye”
“yup…sikit pun x…hurm…so far selame z makin knal dunia ni…z rse z beruntung sgt2…ad father mcm father z…cume..hurm…z x pandai nak tunjuk yg z betuah ad dia…’
“nape z ckp cm2”
“z slalu gado ngn die…prasan diri da besar n slalu xdengr kate die…hurm…ntah lah liz…bg z…biar lah die k z yg bukan2…coz…hurmmm…”
“nape z??”
‘xtau r liz…mkin lame z ad ngn die…mkin z rse benci kt die…so…better z jauhkan diri dari die…’
“tp…bg liz…family penting…jgn sebab sesuatu…hubungan kita ngan family jd buruk…xbik…die darah daging kita…’
“z tau sume tu…tp…untuk trime hakikat 2….payah liz…amat payah…”
“hurm…mybe z ad sebab z yg tersendiri untuk menyatakan alasan tu…tp…better z piker masak2…n buat keputusan yg rasional k…klo z ad masalah…cte kt liz…mne tau,klo2 liz buleh tolon…hurm…z…liz da sampai rumah…z ati2 k…”
“ooo…ok…bye…”
“bye z…gunite…’
Hurmm…btol kate liz…tp…hati ak keras…amat keras….bg ak…die sorg je yg mampu mencairkan ati ak…tp…hurm…abaikan r…



This entry was posted on 11:30 AM and is filed under I'm Sorry Dad . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: