Blog

Google Website Translator Gadget

Chat




Zack dE gReAt

mE aNd mY LiFe

[READ]|[LEARN]|[SPREAD]|
zackhashim. Powered by Blogger.

Follow by Email

Followers

My FB Fanpages

Contest

cLick..cLick..

Maafkan Adik,Abah.

Monday, September 22, 2008 - - 0 Comments

babak Enam

… selang beberapa minggu….
“pis..ko ok tak?..nape ni..macam ad masalah je..bagitau lah..kot2 ak boleh bantu..”
“tak de pape lah zack..ak teringat kat ayu..kat mane dia sekarang..aku dengar dia da pindah malake”
“emm..ko da cube kontek dia belom??..”
“Aku segan lah..”
“emm..biar aku tepon lah..”
Aku terus mendial no ayu..
“..sory..the number that you call..is currently not in service..please try again later..harap maaf number yang anda dial berada dilua….”
“tak dapat r piz..”
“Emm..thanks zack..aku da tak tau nak wat ape lagi..aku sayang kan dia..”
“insyaallah..kalo korang ada jodo,tak kemana..kita cume mampu berdoa je..yang lain..urusan allah..”
“aku pecaye sume tu..tapi..”
“sudah lah pis..dulu ko gak yang pandai nasihat kat aku..sekarang..mane kekuatan ko?”
“entah lah zack..ea..team bola kite layak pegi final tak?”
“alhamdullilah..dieorg baru suku akhir..ko kena ad..coz..aku tgok asik sengit je..itu ari lawan budak Lim Kok Wing ngan Cosmopoint teruk gak..penalty 5-4..’
‘tapi..ak da tak de semangat lah pis..”
“ko jangan macam ni..ko kene truskan ..kawan2 ko perlukan ko..”
“aku cube..petang ni dieorang ada training tak??”
“aku rase ad kot..jom r turun padang petang ni..mesti diorang rindu kat ko..”
“jom lah..”
“ea..ko nak g mane tu..”
“padang lah..”
“ko ni..gile ape..kol 3pm nk men bola?kalo ye pun pegi la solat zuhur dulu..”
“aiseh..sori lah kawan..gua mamai la..hehe..”
Apis tros mencapai towel yang tersidai kat railing..sambil ke bilik mandi aku dengar mulutnya menyanyi kecil..aku gembira tgok dia ceria balik..sejak peristiwa yang hampir meragut nyawa dia tempoh hari..badannya jadi cengkung..tp..alhamdulilah dia slamat..
Ayu ak dengar da berpindah ke mlake..mungkin dia dan family dia nak mulekan hidup baru..aku paham perasaan ayu..rasa simpati tiba2 menjalar ke hati ak..mungkin sudah menjadi suratan takdir..bile aku tgok diorang gembira..aku teringat kat sue..mungkin kalo ak tak di beri kaunseling percuma oleh apis..aku juga akan bertarung ngan malaikat maut gak..
hurm..ntah lah..apis yang hebat tu pun boleh tumbang,apatah lagi aku yang hanya jd penumpang kemasyuran apis..tapi aku bersyukur dikurniakan sahabat seperti apis..dia jenis yang tak pilih bulu..xheran lah kalo dia lalu di kawasan café,ramai yang menegur dia..
“ea..kawan..jom g padang..”
“kalo ye pun..tgu la lpas asar..aku nak siapkan asigment ni jap..”
“alah sok kan sabtu..tak de kuliah..”
“ha..tu lah ko..asik bertanguh je..nti..klo da jd gunung ko punyer asigment..baru ko tau..”
“alah ko ad..kite tarah lah gunung tu same2..haha..”
“byk cekadak ko..”
“alah pe guna kawan kan??hehe..ye la..yela..meh ak tolon ko wat air fevret ko ea..’
“aaa..nak bedek ak lah tu..malam karang nak copy ak punyer asigment..”
“eh..ko tau trick ak..”
“ak bukan kenal ko semalam lah pis..tp..da alang2 ko nk wat tu..ape salahnye..hehe..”
Allahuakbar..allahuakbar..
Asshaduallahilaha ilallah
Wa ashadu anna muhammaddar rasulallah..

“emm..da azan da pun..”
“ni air ko?”
“xpe tarok je kat situ..t ak minum la..Jom..jemaah..”
“ak imam..ko Qomat..”
“sedapnye air ko pis..”
“tgok tgan lah..”
“tgok tgan ape!!!tawar..bik ko bg aku air suam je..”
“ha..ye ke..hehe..ea..da lah..jom g padang..”
“kempunan ak nk minom air manis ko..”
“xpe..xpe..jp lg kite mnom kt café ea..”
.. “Pergi pergi pergi
engkau pergi dari hidupku ini
Ku tak mahu mahu
engkau hadir dalam diri ini
Keluhan hatiku tak siapa yang tahu…..”
“hello..”
“Assalamualaikom..hi zack..lme xmnom sme2kn..jom..liz blanje..liz tgu kt café tau..”
“wasalam..hurm..zack nk g padang r..jom r lepak padang..bleh tgok z min bola..liz kat mner?zack amik..”
“oo..bleh gak..liz da ad kt café..liz grak plan2 r..t kite jumpe kt padang k..”
“okey..t kite jumpe kt padang..bye..”
“bye..Tut..tut..”
“saper tu?lebar senyum..awek baru ke?”
“hehe..xde r..awek baju kurung gold r..”
“oo..da r..jom gerak..”
------------------------------------------------------ --------------------------------------------------------------
“hoi..ko pecite ha..sihat x?”
“ea..rilek r ali..ak bru je bik..ko da bg pnumbok kt dada ak..kang ak masuk spital lg kang..”
“hek eleh..sejak bile plak ak punye group bola ad mat lembik plak ni..”
“oi zack..ko da wt ape kt apis kteorg ha?..”
“rilek r rom..ni apis dulu r..”
“rilek r guy..gurau2 skit pun xbleh ke?..”
“haha..kteorg pn gurau gak..nway..welcome back..hehe..”
“ea..match da smpai mne hah..sori pasal hal tempohari…”
“its ok..da r..jom praktise..sbtu weekend ni ad match friendly ngn kuitho..ko nk join x?”
“ea..mstilah nk..pukul bape?”
“aik..mcm dulu r..pg kol 10..”
“ea..da..da..jom 5 6 round..asik bebel kang kluar air liur je..ploh xkluar gak..”
“bik coach..”
“ea..jom zack..”
“xpe..korg grak dulu..ak nk tkar kasut jp..”
apis,sharom,sharkz,ali,qudut,chief n awe mrupakan shabat bik dr start masok poli lg..xheran r dieorg ni dapat wujudkn kesepakatan dalam group..hurm..ak bangge tgok dieorg sume..although dieorg aktif dalam sukan,but study dieorg tetap xlupe..
“hi zack..”
“err..hi..oo..liz..da lme sampai?..”
“da..td liz lpak ngn kwn liz kt atas 2..tu ha dieorg..”
liz menunjukkan kwn2nya kepadaku..
“boleh liz join?”
“nk join pe je..nk jog nk ngn zack ke?”
“itupun klo zack sudi..”
“jom r..tp..xtakut kene tgal ke?”
“ea..sori sikit ea..liz bekas atlit 4x400m tau!..”
“hehe..jom..”
aku menghulurkan tgan mengajak liz berlari dengan ak..
“slalu ke zack jog ptg2 ni?”
“tgok keadaan liz..ni pun zack tman apis..”
“oo..apis sihat?”
“ok je..hurm..liz..zack tye somting bleh?”
“bleh..ape je?if liz bleh jwb liz jwb ea..”
“liz xde kwn lelaki ke?”
“ad..byak..member2 kuliah..kwn kmpung..hehe..nape?”
“ramainye..yang special xde ke?”
“ad..tp..xtau r dia minat kt liz ke x..hurm..jom pecut..sape kalah blanje minom..”
“ea..mne aci lari dulu..”
liz tros memecut tnpa mnoleh kblakang..ak cme mngelengkn kpale..di dalam padang ku lihat apis dan pasukan2nya bermain bola..
“ha..kn da pnat..tu lah main ngelat lg..”
“’ngelat’?ape tu?”
“ops..sori..main tipu lah..”
“haha..yg penting liz da mnangkn?”
“hurm..nmpknye..zack kne payong liz mnom r ye??”
“yup..hehe..bile liz bleh dapat hadiah liz??”
“malam ni..tempat biase..kol 8.30pm??buleh??”
“buleh..liz tgu k..errmm..zack..liz g join kwn liz r..t pe plak kwn z ckp..k bye..hati2 men bola k..”
“ok..bye”
Kt tgh padang budak2 tu tgh men bola..4 sblah..hurm..cam kurang sorang je..
“om..ak team ko..”
“hah??..xde2..team ak da cukup..lu g team sne..”smbil tgnnya menunjuk ke arah awe..
“ok..om..sape team kite..shark??apis??ali??”
“ali ngn chief”
Petang tu ak nmpk kegembiraan kt mata apis..although ak kalah 4 – 2 ngn group die..tp ak puas ati tgok kwn ak gembira cm dulu2..cume..liz..ak seakan2 penah bejumpa dengan dia..seolah2 ad 1 conection antara ak dan dia..tapi..which part??



This entry was posted on 4:26 AM and is filed under I'm Sorry Dad . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: