Blog

Google Website Translator Gadget

Chat




Zack dE gReAt

mE aNd mY LiFe

[READ]|[LEARN]|[SPREAD]|
zackhashim. Powered by Blogger.

Follow by Email

Followers

My FB Fanpages

Contest

cLick..cLick..

Cekguku Sayang..

Friday, March 11, 2011 - - 0 Comments


Babak 8 Perang!

“weh ash..xboleh jadi ni..kite kna gak balas dendam..”..ujar ali sambil tangannya menyuap mee rebus..
“ko ingat,aku nak diam ke..silap orang la geng..haha..”..balas abu sambil menyekeh kepala ali..
“abis..ko dah ada plan ke ash?”..sambung ucop..
“hey..ni ash laa..anak Dato Rahim..setakat zati tu..macam kuman je aku tengok!!”..abu mengenggam penumbuk nya..
“Alah..time dia rekod gambar kite mase tu..ko diam jugak..”..balas ali smbil memicit kepala nya..
“woi mangkok..dia ada black belt bodoh!!..tapi..korang jangan risau..hebat dia pada tangan je..aku ada full power dalam sekolah ni..dia tak kan terlepas dari tangan aku..hee..”..balas abu sambil tersenyum..
“maksud ko..??”..ucop masih lagi kebingungan..
“tak lama lagi..trial kal SPM kan..so..get ready je la..”
“giler ko..aku mana ada masa nak baca buku-buku math ke sains ke..konpem fail..”..sambung ali..
“eh…apesal lah aku ade kawan yang banghal macam ko ni hah setan..dah la..ko makan je la..kang tak pasal-pasal ko makan guna hidung!!”..
“so..ape plan ko ash??”
“camni cop..aku akan buat dia brenti dari jajahan takluk aku ni!!..”
“nazmi..zati..knapa awak nak jumpa saya?”..sayup kedengaran suara cekgu isma melalui gegendang telinga mimi dan zati..
“err..kami nak minta tolong sikit dari cekgu..”suara zati perlahan..
“kamu perlukan bantuan apa?”
“err..saya mintak maaf kalau sebelum-sebelum ni saya buat masalah kat cekgu..”
“lah..pasal tu ke??..saya tak ambil hati pun..ape masalah korang..dan..akma..betul ke dia dengan cekgu sham ada hubungan..?”
“itu kami pun xpasti cekgu..sebenarnya..kami ingat..kami nak study semula dengan cekgu..memandangkan trial dah nak dekat..”
“lah..kan saya memang mengajar kat kelas kamu?”
“bukan macam tu cekgu..maksud kiteorang..kiteorang nak catch up balik subject yang lepas-lepas..”
“owh..awak nak mula lagi sekali lah ye..tapi..macam mana saya nak ajar awak??..saya pun ada komitment lain..job saya..”
“tu tak jadi masalah cekgu..kteorg boleh daatang rumah cekgu..itupun kalau cekgu tak keberatan laa..”
“sungguh ke kamu ni nak tuisyen dengan saya??”
“sungguh cekgu..”..sambung zati dan mimi serentak..
“baiklah..lusa saya inform kat awak k..saya kena tanya housemate saya dulu..”
“baik cekgu..tapi..hurm..err..t..ko lah cakap..”..mimi menguis2 tangan zati..
“errr..kalo kami bawak kema sekali..buleh tak cekgu..”
“boleh..tapi..bukan ke dia dah brenti??”
“err..dia apply calon persendirian cekgu..kat sekolah menengah kerajaan..”
“owh..baguslah..hurm..ok lah..cekgu ade kelas ni..nanti ape2 cekgu inform kt korg k..”..ujar cekgu isma sambil merenung jam tangan nya..
“terima kasih cekgu”..ujar mimi sambil melemparkan senyuman kepada nya
Cekgu isma cuma tersenyum..




This entry was posted on 2:07 AM and is filed under Cekguku sayang.. . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments: